Værktøjer

Værktøjer

I produktgodkendelsesfasen benytter Elfac benytter en række værktøjer til at sikre, at produktet lever op til aftalte standarder og kvaliteter.

APQP

Advanced Product Quality Planning, i daglig tale APQP, er en metode udviklet af bilindustrien til afdækning af alle aspekter af en opgave omfattende alt fra komponenter til processer. Der er tale om en up-front analyse, der skabe et overblik over de kritiske faktorer, der kan indvirke på fremstilling af et produkt.

Resultatet heraf giver samtidigt input til kontrolplanen.

PPAP / FAI

Bilindustriens Production Part Approval Process (PPAP) udgør grundlaget for en Part Submission Warrant (PSW). Der er tale om en systematisk gennemgang grundelementer, der til sammen skal dokumentere at et produkt kan fremstilles på grundlag af stabile processer. PPAP dokumentationen er tæt forbundet til arbejdet med Advanced Product Quality Planning (APQP). 

First Article Inspection (FAI) er fly- og rumfartsindustriens godkendelsesgrundlag tilsvarende PPAP.

 

FMEA

FMEA er et analyse værktøj, til brug for afdækning af risici i processer. Elfac har anvendt Proces FMEA siden 2012 til risikovurdering af vore processer og ikke mindst, at få prioriteret indsatser med henblik på, at få ustabile processer under kontrol. Der er tale om et dynamisk værktøj, hvor risici evalueres på grundlag af dataopsamling.

Del siden: